dissabte, 14 de gener del 2012

Llibres 2012


Gener

1- Zoë Jenny - La crida del cargol de mar (Quaderns Crema) B

2- Akiyuki Nosaka - La tomba de les llumenetes / Les algues americanes (Quaderns Crema) B

3- Georges Hyvernaud - La pell i els ossos (Edicions La Campana) B

4- Andrea Camilleri - La pensió Eva (Edicions 62) B

5- Gioconda Belli - Fuego soy apartado y espada puesta lejos - (imprescindible) B

Febrer

6- Joan-Lluís Lluís - Xocolata desfeta (La Magrana) B

7- Emily White - La cambra buida B

Març

8- Las primas - Aurora Venturini E

9- El sabor de las pepitas de manzana- Katharina Hagena E

10- La copa dorada - Henry James  (llegint ) E -me retiro-

Abril

11 - Verano y Amor - William Trevor (llàstima, me'l va recomanar i deixar molt
 especialment...).


12 - El confidente - Hélène Gremillon (més que recomanable, no per com està escrit, tot i que no està malament, senzill, sense pretensions, però sí per com munta la història, i per les dues veritats, les dues, o dues-centes cares, que pot tenir una història quan no ho sabem tot, de fet, oi, mai no ho sabem tot). Li recomano especialment a l'Eva. E

Maig

13 - Las partículas elementales - Michel Houellebecq  E

14 - Caribou Island - David Vann B (a veure, me l'he llegit perquè com ens entenem tan i tan bé en un munt de coses, m'he dit: núria, vinga, torna a intentar llegir alguna recomanació seva! Buf, buf. El vaig acabar estirada damunt la catifa a les dotze de la nit mentres el cap m'anava caient damunt el llibre. Finalment em vaig dir: Ostres, millor hauria estat que la història hagués començat pel final!!! -sí, sóc xunga, vale-)

Juny

15 - Noi, ¿Has vist la mare amagada entre les ombres? -Julià de Jòdar (Proa)  B (goita, acabo de recordar que l'avi, el meu avi, es deia Juliàn, era de Toledo, no recordo mai veure-li un somriure a la cara... Esto, contes curts o novel·la a base de històries. Un domini del llenguatge i del vocabulari increïble, fina ironia, però... m'ha interessat zero, estaré desganada?)

16 -Guerra en la familia - Liz Jensen (Tusquets) B No sé, no sé si m'ha agradat, si m'ha interessat només perquè he vist la guerra des del punt de vista de les dones, si... Recomanable? Sínosínosí...

17- Los pelícanos ven el norte - Pablo de Aguilar González (em va arribar per correu... fa temps)

18- Filtro de Amor - Louise Erdrich (buf, buf, i buf, no hi ha manera que EN AIXÒ, EP, tinguem feeling. Em va interessar quan a que no en sé gaire de la manera de viure contemporània dels indis d'Amèrica, però interessar-me el que es diu interessar-me...). B

Juliol

19- La felicidad personal - Antonio Bolinches B

20- La petita Joia - Patrick Modiano

21- Set dones i un home sol - Víctor Alexandre

Agost

22- Tren a Pakistán - Khushawant Singh (m'ha ajudat molt a entendre una mica més l'orígen de l'odi actual entre aquests dos països tan complexos)

23- La caçadora de cossos - Najat El Hachmi (un bon inici... però acaba fluixet, per a mi, tot i que amb punts 'curiosos')

24- Una guia de la mort per a budistes - Basili Llorca (si més no, no he tingut un nou ataca d'ansietat per tractar de tan a prop el tema de la mort...)

25- Henry James - Otra vuelta de tuerca (nou intent de James, vaig llegir a un conegut virtual que deia que era el que més li havia agradat d'en James... veure'm!)

Setembre- Octubre - Novembre - Desembre

Aquests mesos no he pensat a apuntar el que he anat llegint, vaja, en tot cas si aconsegueixo rescatar alguna anotació de les que faig en paperets que acaben escampats per tot arreu, ho apuntaré. Això sí, sense data!

26 - Amos Oz - El Meu Mikhael

27- Hitomi Kanehara - Serps i Pircings

28- Imre Kertész - Jo, un altre: la crònica deel canvi

29- Antonio Muñoz Molina - En ausencia de Blanca

30- Carmen Amoraga - Algo tan parecido al amor

31- Jordi Sierra Fabra - Camps de maduixes (lectura obligatòria de l'Aina a l'institut)



 

1 comentari: