dissabte, 3 de setembre de 2011

Pel·lícules 2011

La vida és plena de casualitats. Jo les adoro, diu uno que jo me sé que fins i tot les busco. No és cert, o potser sí.

El cas és que un dia navegava per la xarxa mirant de trobar la portada de no sé quin llibre que m'estava llegint (no em ve de gust fer memòria, però és força recent, no sé, mes i mig com a molt, posem finals de juliol) i vaig anar a petar a un bloc on, el blogaire havia penjat una crítica del llibre en qüestió. Llegint, llegint m'hi vaig enganxar, al bloc, cosa no gaire habiual en mi; no només parlava de llibres, sinó també de 'punts' d'ell, exposicions i, curiosament, d'un recent viatge a Berlin. Bien. Jo marxava en no res allà, així que amb tota la meva cara li vaig escriure.

Tan borde com jo quan m'hi poso em va contestar: correctament, però taxativament (rollo: no tiengo tiempo para correspondencias, niña!!)

Vale.

A dia d'avui ens escrivim molt sovint i fins i tot l'he nomenat el meu mestre de cinema de capçalera (càrrec que sembla haver acceptat), ja que a banda del bloc on vaig trobar-lo en té un de cinema i un de fotografia.

Així, de no mirar pel·lícules a casa(tot i la constant insistència del meu estimadíssim larama) i de gairebé no anar al cinema, he passat a veure'n quinze en poc més d'un mes!

Ole tú! Ole tú! (Gràcies!)

Si tot va bé i la mandra no em guanya, aniré penjant-les aquí juntament amb un enllaç a alguna crítica interessant (per a mi, naturalment, que sóc qui farà l'enllaç). La puntuació, jomimé, és sobre 10, i no vol dir res, només són números. O sí, en tot cas dificilment recomano, ho sabeu, però quan recomano, recomano!!!1- Todas las canciones hablan de mi -6

2- 500 días juntos -7

3- La cinta blanca -8

4- Good Bye, Lenin -6

5- Two lovers -7

6- Begginers -8

7- Memorias de África -6

8- El último verano -6

9- Matrix -6

10- La boda de mi mejor amiga -8 (la recomano molt especialment: riure durant gairebé les dues hores que dura, no té preu!!!). Imprescindible VOSE.

11- Montser’s ball -7

12- Resacón en las Vegas -6

13- Primos -6.5

14- Blog -5

15- Los ojos de Julia -6

16- Un cuento chino -6 (però he rigut molt amb la Jana, mirant la peli, això cal tenir-ho en compte, també... ai, el Darin no era el Darin de El secreto de sus/tus ojos)

17- La piel que habito - 8 (y el caso es que me ha sorprendido porque iba predispuesta a que no me interesara nada, Boyero si es que te creo siempre!, pero sí, no se la pierdan, buf, y Elena Anaya está de muerte!)

18- Super 8 - 6.5 (aix, l'ET s'ha fet gran!)

19- El sueño de Iván - 5 (amb la Jana i dos amics seus!)

20- Killer Joe - Auditori de Sitges, en el Festival de Cinema 2011 (pel·lícula sorpresa... sorpresa perquè no sabiem quina 'posarien' i sorpresa perquè m'he divertit un munt, si fins i tot el Matthew McConaughey m'ha semblat genial per primera vida en la seva carrera, genial, genial, i ara mateixa m'importa un rave el que la crítica pugui dir, tot i que llegiré, cómo no, el que diu el Boyero!)-8

21- Another Year - 6 (molt anglesa... ai, però sí, em vaig sentir identificada amb el matrimoni protagonista, avui precisament ho comentava amb el susodicho)

22- También la lluvia - 5.5 Comença bé, continua bé, però el final, ai, el final és espantós, pel meu gust, és clar, que sóc qui opina en aquest moment just!

23- Viatge màgic a l'Àfrica - la protagonista, la Jana. 5

24- Mientras Duermes - m'estic tornant massa exigent pel que fa al cinema? 6.5

25- Torremolinos 73 - una sorpresa, no per tirar coets, per això... 6

26- Melancolia - Ains, amb el Von Trier, tant com podia haver arrodonit el guió de la primera meitat. Final autèntic! Vaig llegir en una crítica que era una barreja, la peli, de Celebration i Armaggedon! 7

27- Un dios salvaje - Polanski vuitenton! (basada en una obra de la Yasmina Reza, què he llegit jo d'ella, no ho recordo! com m'agrada la Kate Winslet! Bé, i en aquesta peli també la Jodie Foster) -

28- My Own Love Song - 7
http://www.elpais.com/articulo/cine/William/Friedkin/ofrece/orgia/sangre/risa/elpepuculcin/20110909elpepicin_4/Tes


(meravellosa paròdia final per a Bridesmaids!)

Cap comentari:

Publica un comentari